Aarhus Universitets segl

3. nyhedsbrev

>> Download hele nyhedsbrevet som pdf-fil her <<

RECEPTION I ANLEDNING AF CESAU’s NYE BLOG

CESAU har fået en blog, og det fejres med en reception. Under receptionen vil blogadministrator Chris Kjeldsen fra CESAU fortælle om de mest nødvendige ting, man skal vide for at kunne bruge bloggen til faglige indlæg, diskussionsforum og udveksling af idéer. Benyt lejligheden til at møde andre sociologisk interesserede forskere på AU og få en snak, en forfriskning og en sandwich.
Sted: Richard Mortensen Stuen, Studenternes Hus. Tid: Fredag den 5. nov. kl. 14.15-16.00.
Besøg CESAU´s blog på blog.cesau.au.dk

STUDERENDE ØNSKER SOCIOLOGISK FÆLLESSKAB

CESAU’s orienteringsmøde for studerende løb af stablen d. 21. september. Her var 20 engagerede studerende samlet for at høre mere om, hvordan man kan involvere sig i CESAU. Centerleder Carsten Bagge Laustsen og studentermedhjælper Birgitte Gade fortalte om mulige aktiviteter. Interessen var stor for at skabe et nyt fagligt og socialt fællesskab med sociologiforskning i højsædet, og en studentergruppe, som skal arbejde videre med forskellige idéer, så dagens lys. Læs mere på CESAU’s facebook-gruppe for studerende: www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=128278107221194&v=info&ref=ts

NY FORSKERGRUPPE FOKUSERER PÅ OPLEVELSESØKONOMI

 

Endnu en forskergruppe er blevet tilknyttet CESAU: ”Oplevelsesfællesskaber, begivenheder, affekt og medier” sigter efter at undersøge samtidige kulturfænomener, der kan knyttes til begreberne affekt, begivenhed og oplevelse. Gruppens empiriske fokus er på hverdags-, medie- og kunstpraksisser under fire kerneområder: oplevelsesøkonomi, oplevelsesdesign, interaktive begivenheder samt hverdagskultur. Forskergruppen indbyder alle interesserede samt potentielle forskerspirer til at deltage i møderne, holde oplæg og få respons. Gruppen koordineres af Britta Timm Knudsen. For yderligere information, se:
http://cesau.au.dk/cesaucenterforsociologiskestudier/forskning/forskergrupper/medierbegivenhederogoplevelseskultur/

CESAU GØR STATUS EFTER MILJØBESØG

CESAU’s ledergruppe har besøgt de deltagende institutter og centre for dels at informere om centrets muligheder og dels indsamle idéer til det fremtidige virke. Især i de lidt mindre og de geografisk yderligt placerede miljøer var det vigtigt at få talt om, hvad centret kan bruges til, og der var en meget positiv stemning på møderne overalt. Der kom også en del konkrete idéer ud af besøgene: bl.a. en forbedring af CESAU’s hjemmeside, et åbent seminar for alle sociologisk orienterede forskere på Sandbjerg (februar 2011), to nye forskergrupper og et forslag til et nyt ph.d.-kursus i metode. Følg de nye initiativer på www.cesau.au.dk

MINIKONFERENCE OM ŽIŽEKS TÆNKNING

CESAU afholder i samarbejde med institutterne AAL og IFI en minikonference for alle interesserede om Slavoj Žižek og den slovenske skoles bidrag til forståelsen af ideologi og subjektivitet. Blandt oplægsholderne er Rane Willerslev, Lars Kjærholm, Ole Højris, Aleš Bunta (fra Universitetet i Ljubljana) samt Henrik Jøker Bjerre.
Sted: Nobelparken, bygning 1451, lokale 120. Tid: Lørdag den 27. november. Se www.cesau.au.dk for nærmere information.

CESAU INDBYDER TIL SEMINAR PÅ SANDBJERG

Torsdag den 24. og fredag den 25. februar 2011 indbyder CESAU til et todagesseminar på Sandbjerg Gods. Formålet er at skabe et forum for præsentation og udveksling af sociologiske idéer og projekter, der er i gang eller planlægges igangsat blandt CESAU’s medlemmer. Seminaret tager afsæt i forskergruppernes temaer og arbejde, og alle inviteres til at byde ind med forslag til paneler. Der bliver snart rundsendt en indbydelse med nærmere info, men sæt kryds i kalenderen allerede nu.

HVAD ER DET SOCIALE? FOREDRAGSRÆKKEN FORTSÆTTER

I oktober præsenterer CESAU yderligere to foredrag i foredragsrækken ”Hvad er det sociale?”. Tirsdag den 5. holder Lars Ahlin (TEO) foredraget Religion i det moderne samfund over sammenspillet mellem individets placering i samfundet og valget af religiøst tilhørsforhold. Torsdag den 28. holder Kirsten Hyldgaard (DPU) foredraget Psykoanalysen som socialt laboratorium om måden, hvorpå psykoanalysen bidrager og inspirerer til teorier om ”det sociale”. Alle foredrag er gratis og åbne for alle.

NYE ANSIGTER I CESAU

Chris Kjeldsen træder ind i CESAU’s ledergruppe med ansvar for udvikling af CESAU’s nye blog, som primært skal fokusere på, hvad der rører sig i CESAU’s forskermiljøer. Chris er uddannet agronom og arbejder i dag som seniorforsker i human geografi ved Institut for Jordbrugsproduktion og Miljø, Aarhus Universitet. Kontakt Chris på Chris.Kjeldsen@cesau.au.dk
CESAU har herudover ansat fire nye studentermedhjælpere. Birgitte Gade er ansat med ansvar for at organisere aktiviteter for studerende primært i samarbejde med CESAU’s studentergruppe. Anders Storm Rasmussen bistår med kortlægningen af sociologien ved CESAU’s miljøer samt for at arrangere CESAU’s foredragsrække. Nicolai Mariegaard hjælper med at arrangere seminarer på Sandbjerg og forefaldende arbejde i forbindelse med ph.d.-kurser. Endelig er Helge Bjerre ansat med ansvar for CESAU’s hjemmeside og layout.

 

KALENDER:

Dato: Arrangement:
Tid / sted:
5/10

Foredrag ved Lars Ahlin: ”Religion i det moderne Samfund”. Foredraget indgår i CESAU’s foredragsrække: ”Hvad er det sociale”.

 

15.15-18.00 / Studenternes Hus, mødelokale 2.

8/10

Orienteringsmøde for forskergruppen ”Kultur og samfund”.

 

14.15-16.00 / lokale 349, bygning 1580.
11/10

Orienteringsmøde for forskergruppen ”Velfærd og sundhed”.

 

11.00-12.00 / lokale 123, bygning 1330.
26/10

”Hvad er sociologi?” Undervisningsforløb på Folkeuniversitetet i Århus. Kurset fortsætter den 2/11, 9/11, 16/11, 23/11 og 30/11.

 

17.30-19.15 / Auditorium 105, bygning 1481
28/10

Foredrag af Kirsten Hyldgaard: ”Psykoanalysen som socialt laboratorium. Subjektet og det sociale – ifølge psykoanalysen”. Foredraget indgår i CESAU’s foredragsrække: ”Hvad er det sociale”.

 

15.15-18.00 / Studenternes Hus, mødelokale 2.
3/11

Orienteringsmøde i forskergruppen ”Medier, begivenheder og oplevelseskultur”.

 

11.00-13.00 / lokale 316, bygning 1467.
5/11

Reception for CESAU’s nye blog.

 

14.15-16.00 / Richard Mortensen Stuen, Studenternes Hus.
26/11

Møde i forskergruppen” Miljøsociologi”. Temaet er miljø- og bæredygtighedskonflikten. Oplægsholdere: Jeppe Læssøe m.fl.

 

11.00-16.00 / DPU, Campus Emdrup.
27/11

”Who’s Stupid? Ideology and Subjectivity”. Minikonference om Slavoj Žižeks tænkning. Oplægsholdere: Rane Willerslev, Lars Kjærholm, Ole Højris, Aleš Bunta og Henrik Jøker Bjerre.

 

Nobelsalen, bygn. 1451, lokale 120 (Nærmere oplysninger følger på CESAU’s hjemmeside).
3/12

Konference: ”Systemteorien i anvendelse”.

 

9.30-16.30 / lokale 240, bygning 1552.
24-25/2 2011

CESAU-seminar på Sandbjerg Gods.

 

Indbydelse og nærmere oplysninger følger.

REMINDER: TILMELD DIG NYHEDSBREVET PÅ NETTET

Du har sikkert fået dette nyhedsbrev tilsendt fra den kollega, der i dit miljø fungerer som kontaktperson mellem CESAU og dig/jer. For at sikre at du til enhver tid er fuldt orienteret om, hvad der sker af aktiviteter og arrangementer i det sociologiske miljø ved Aarhus Universitet, vil vi gerne opfordre til, at du selv tilmelder dig CESAU’s nyhedsbrev via vores hjemmeside www.cesau.au.dk. På den måde undgår vi at overdænge kontaktpersonerne med mails, som de skal sende videre, og vi sikrer, at alle får besked om spændende nyt, foredrag o.lign. direkte i deres egen inbox. Er du gået glip af tidligere nyhedsbreve, ?kan du finde dem på hjemmesiden:
http://cesau.au.dk/cesaucenterforsociologiskestudier/nyheder/nyhedsbreve/arkiv/